Alla som följer bloggar om skrivande har förmodligen läst alla glädjeutrop de senaste veckorna – efter att Skrivarmamma och Frida fått förlagskontrakt. Åsa Hellberg visar på ett helt gäng bloggvänner som blivit författare.  Den här delade glädjen skapar nyfikenhet runt böckerna och det ska bli jättekul att se hur det sprider sig när de senaste alstren kommer ut.

Som jag ser det är det ingen tvekan om att det är positivt för blivande författare att blogga. Gärna lång tid innan de kommer ut som författare. Här börjar du etablera din läsekrets. Ändå är det långt färre än hälften av de författardrömmare jag jobbar med som bloggar. Några av de argument jag hört:

  • Det tar för mycket tid, som jag vill ägna åt att skriva på min bok istället
  • Jag har inget att skriva om
  • Jag vill inte berätta om mitt liv och vad jag äter till lunch
  • Jag kan börja när boken kommer ut
  • Jag ser inte vitsen med det

Den första punkten förstår jag bäst, ibland vill inte tiden räcka till. Men det går att skriva kort. Det går att sätta sig någon timme och skriva en massa blogginlägg som man kan pytsa ut över tiden.

Och en författare behöver inte bli lunchprivat på bloggen (om man inte VILL vara det förstås) – det finns hur mycket som helst att skriva om som anknyter till boken, författarskapet, läsarna, skrivprocessen mm. Några tips här.

I dessa bloggsamlingar finns mängder av blivande och etablerade författare att inspireras av:

http://skrivande.collected.info/

http://forfattarbloggar.collected.info/

Vad är DITT bästa tips för blivande författare som inte bloggar ännu?

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!