Warning: Use of undefined constant OP_AWEBER_AUTH_URL - assumed 'OP_AWEBER_AUTH_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/01/152501/annljungberg.se/public_html/wp-content/plugins/optimizePressPlugin/lib/framework.php on line 312 Warning: Use of undefined constant OP_GOTOWEBINAR_AUTH_URL - assumed 'OP_GOTOWEBINAR_AUTH_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/01/152501/annljungberg.se/public_html/wp-content/plugins/optimizePressPlugin/lib/framework.php on line 330 Warning: Use of undefined constant OP_ONESHOPPINGCART_CONNECT_URL - assumed 'OP_ONESHOPPINGCART_CONNECT_URL' (this will throw an Error in a future version of PHP) in /storage/content/01/152501/annljungberg.se/public_html/wp-content/plugins/optimizePressPlugin/lib/framework.php on line 348 Warning: Declaration of OptimizePress_Blog_Comments_Module::display_settings($section_name, $config = Array) should be compatible with OptimizePress_Modules_Base::display_settings($section_name, $config = Array, $return = false) in /storage/content/01/152501/annljungberg.se/public_html/wp-content/plugins/optimizePressPlugin/lib/modules/blog/comments/comments.php on line 482 Hej novellvinnare - Johannes Persson! - Ann Ljungberg Författarcoach

Johannes Persson

Johannes Persson är en av novellvinnarna som publicerats i antologin “En bekantskap som berör”, efter tävlingen på samma tema. Vi ville att ni skulle få ett ansikte på novellförfattarna och har ställt dem några korta frågor om deras liv och skrivande här på bloggen.

Var bor du och vad gör du om dagarna?

Jag bor i Nittorp i Västergötland och jag skriver manualer på ett företag som tillverkar hydrauliska pressar.

Berätta lite kort om din novell och varför du kände att du ville skriva den

Min novell handlar om hur två personer som egentligen inte hör ihop upptäcker att de faktiskt gör det. På gränsen till det som skulle förändra deras liv i grunden väljer de att inte fullfölja och nöjer sig med att veta att de kunde ha gjort det om de velat. Jag skrev novellen snabbt och effektivt, så som man gör när en berättelse kommer till en.

Vad har du för relation till ditt skrivande?

Jag skriver både njutningsfullt och tvångsmässigt om och när jag har tid. Med fem barn och ett heltidsjobb blir det sena kvällar och tidiga morgnar, och det gäller att få ur sig mycket på kort tid.

Kallar du dig författare?

Nej.

Vill du berätta om något skrivprojekt som du har på gång?

Jag skriver på massor av texter samtidigt, men jag har ett projekt som ligger mig extra varmt om hjärtat. Det är en tragisk och ibland kuslig historia om synd, skuld och nåd. Och så levrat blod, kyrkogårdsmull och ond, bråd död förstås.

Jag bloggar emellanåt på: http://kompetent.nu.

Vill du tipsa om någon novellförfattare du gillar?

Hjalmar Söderberg är given. Hans Historietter kan man inte gå förbi. Stephen King skriver också bra noveller om man har den sortens böjelser. Jag har börjat läsa Munro och förstår hennes storhet men gillar inte hennes texter.

Johannes novell heter “Huvudstupa, hjärtat först” och är en del i antologin “En bekantskap som berör” som finns ute i nätbokhandeln. ISBN: 978-91-7575-216-7 .

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!