Susanne Pelger

Susanne Pelger är en av novellvinnarna som publicerats i antologin “En bekantskap som berör”, efter tävlingen på samma tema. Vi ville att ni skulle få ett ansikte på novellförfattarna och har ställt dem några korta frågor om deras liv och skrivande här på bloggen.
200-120
Var bor du och vad gör du om dagarna?

Jag bor i Lund och arbetar som högskolepedagog på universitetet, där jag framför allt håller kurser om kommunikation och skrivhandledning för studenter och lärare.

Berätta lite kort om din novell och varför du kände att du ville skriva den

Min berättelse, Omtankar i advent, bygger på en självupplevd händelse. Jag ville med novellens hjälp gestalta de val som vi ställs inför i vardagen, och de konsekvenser som de kan få.

Vad har du för relation till ditt skrivande?

Skrivandet är för mig både en del av mitt arbete och en lustfylld fritidssysselsättning. Det kreativa skrivandet ger mig möjlighet att prova nya uttryck som inte ryms inom det akademiska skrivandet.

Kallar du dig författare?

Javisst, det låter så trevligt!

Vill du berätta om något skrivprojekt som du har på gång?

Före jul gav jag ut min första barnbok, Alvas önskehund. Jag hade upptäckt att det inte fanns något svar på hästboksgengren för barn som gillar hundar, och vår egen terrier gav mig inspiration till en berättelse. Boken har fått ett varmt mottagande både bland läsare och recensenter, så det projekt jag närmast har på gång är en fortsättning. Förhoppningsvis kan det så småningom bli en hel serie om hundtokiga Alva!

Läs gärna mer om Alvas önskehund på www.hundtokig.se.

Den som är intresserad av språk och lärande är också välkommen att besöka min blogg Naturvetarspråk på naturvetarsprak.blogspot.se

Vill du tipsa om någon novellförfattare du gillar?

Tove Jansson, Jonas Karlsson och Alexander McCall Smith är några favoriter som jag skulle vilja rekommendera.
350-001
Susannes novell heter “Omtankar i advent” och är en del i antologin “En bekantskap som berör” som finns ute i nätbokhandeln. ISBN: 978-91-7575-216-7 .

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!