Sofia Fritzon

Sofia Fritzon är en av novellvinnarna som publicerats i antologin “En bekantskap som berör”, efter tävlingen på samma tema. Vi ville att ni skulle få ett ansikte på novellförfattarna och har ställt dem några korta frågor om deras liv och skrivande här på bloggen.

Var bor du och vad gör du om dagarna?

Jag bor i Örby, tre mil utanför Borås. Jag skriver och jobbar med texter på heltid.

Berätta lite kort om din novell och varför du kände att du ville skriva den

Min novell handlar om den som blir ensam kvar, om sorg och saknad. Jag ville skriva en novell om kärlek och höstlöv.

Vad har du för relation till ditt skrivande?

Jag ser det som ett jobb som jag aldrig stämplar ut från, men det är det roligaste jobbet jag vet.

Kallar du dig författare?

Nej.

Vill du berätta om något skrivprojekt som du har på gång?

Jag har ett övernaturligt manus för yngre som ligger hos förlag och ett par övernaturliga manus för ungdomar som befinner sig i olika stadier av redigering. Jag bloggar regelbundet på www.sofiafritzson.com

Vill du tipsa om någon novellförfattare du gillar?

Nanna Johansson och Saga Torstensson är båda språkligt begåvade.

Sofias novell heter “Under en ek klädd i höstskrud” och är en del i antologin “En bekantskap som berör” som finns ute i nätbokhandeln. ISBN: 978-91-7575-216-7 .

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!