Theres Sjöblom Wittgren

Theres Sjöblom Wittgren är en av novellvinnarna som publicerats i antologin “En bekantskap som berör”, efter tävlingen på samma tema. Vi ville att ni skulle få ett ansikte på novellförfattarna och har ställt dem några korta frågor om deras liv och skrivande här på bloggen.

Var bor du och vad gör du om dagarna?

Jag bor i Skattkärr, ett litet samhälle utanför Karlstad. På dagarna arbetar jag på en skola inne i Karlstad, där jag är lärare i en förstaklass. När jag kommer hem umgås jag med min man och mina två barn innan jag ramlar i säng tidigt för att orka läsa. Får jag tid över skriver jag. Och läser lite till. Och surfar runt på skrivbloggar. Och drömmer om att skriva. Emellanåt tänker jag att jag borde städa lite men då röjer jag det värsta innan jag tar fram en bok igen.

Berätta lite kort om din novell och varför du kände att du ville skriva den

Jag hade en period där vi hade väldigt mycket att göra. Den här historien hade legat och tryckt ett tag. Jag hade bilden av kvinnan på båten framför ögonen, lite då och då. En kväll hade en bloggare (asalundqvist.blogspot.com) en utmaning. Det var novell-dags och jag skrev. Det tog tjugo minuter och sedan hade den runnit ur mig. Snabbt brukar bli bäst för min del. Åtminstone när jag skriver kort.

Vad har du för relation till ditt skrivande?

Skrift är mitt bästa språk. Det är där jag hittar de bästa orden och det är där jag känner att jag kan få fram det jag känner, tänker och tycker. Om jag inte skrivit på länge kan jag känna stark längtan efter att låta fingrarna formulera något. Jag skulle gärna vilja skriva mer än vad jag gör, men som det är just nu får jag helt enkelt ta de stunder som finns. Jag mår bäst när jag har ett skrivprojekt att fokusera på, även om det bara finns i mitt huvud vissa perioder.

Vill du berätta om något skrivprojekt som du har på gång?

Jag debuterar snart med min bok “Gömd” på Mörkersdottir förlag och har två manus till i huvudet. Jag försöker fokusera på ett i taget och har påbörjat struktureringen av kapitlens uppbyggnad. Jag bloggar även sporadiskt på traktanten.blogspot.com. Om högt och lågt. Om skräp och ointressant och om tankar och funderingar. Och om böcker och skrivande.

Vill du tipsa om någon novellförfattare du gillar?

Jag älskar att skriva noveller men är tyvärr rätt dålig på att läsa dem. Gillade Jonas Karlsson men dog uttråkningsdöden av Alice Munro.

Theres novell heter “Igen” och är en del i antologin “En bekantskap som berör” som finns ute i nätbokhandeln. ISBN: 978-91-7575-216-7 .

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!