Carina Drätting Nordstrand

Carina Drätting Nordstrand är en av novellvinnarna som publicerats i antologin “En bekantskap som berör”, efter tävlingen på samma tema. Vi ville att ni skulle få ett ansikte på novellförfattarna och har ställt dem några korta frågor om deras liv och skrivande här på bloggen.

Var bor du och vad gör du om dagarna?

Bor i Tranås. Är just nu mitt i mellan två jobb, och har mycket tid till skrivandet.

Berätta lite kort om din novell och varför du kände att du ville skriva den.

Min novell kom till en eftermiddag, när jag var ute och gick i skogen. Jag kände att den kunde bli tolkad på flera sätt, vilket jag har hört att den också blivit. Den liksom, ville bli skriven.

Vad har du för relation till ditt skrivande?

Som yngre skrev jag mycket. Sen hände det visst en massa, typ livet, som gjorde att jag fick annat att tänka på. För ca 5 år sedan kom min idé till den roman jag filar på nu, förhoppningsvis sista vändan. Ytterligare en roman är påbörjad. Så min relation kan väl beskrivas som – kärleksfull – för tillfället. Helst skulle jag vilja gifta mig med den, och få ägna den all min uppmärksamhet.

Kallar du dig författare?

Nej – min egen Jante har mig i strypkoppel. Om jag skulle ha den ofantliga turen att få bli utgiven, skulle jag kanske våga lägga till titeln författare.

Vill du berätta om något skrivprojekt som du har på gång?

Mitt snart ut och invända manus handlar om människor som deltar i motståndsaktiviteter på Norges sida, mot nazisterna. Mina huvudpersoner kommer från dels Tranås, min hemstad, och Stockholm. Den bygger på fakta, som förmodligen inte gemene man känner till. Deras handlingar lämnar spår genom flera generationer, och jag vill även visa på hur barndomen påverkar och formar den vuxna människan.

Vill du tipsa om någon novellförfattare du gillar?

Jag är egentligen inte en läsare av noveller i stora mått. För mig är det främst spänningsromaner som gäller. Dock tycker jag mycket om Jonas Karlsson – särskilt God Jul, och Alice Munro – läser just nu Nära hem.

Carinas novell heter “En bekantskap som berör” och är en del i antologin med samma namn. Den finns ute i nätbokhandeln. ISBN: 978-91-7575-216-7

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!