ingegerd Rönnlid

Ingegerd Rönnlid är en av novellvinnarna som publicerats i antologin “En bekantskap som berör”, efter tävlingen på samma tema. Vi ville att ni skulle få ett ansikte på novellförfattarna och har ställt dem några korta frågor om deras liv och skrivande här på bloggen.

Var bor du och vad gör du om dagarna?

Jag bor i en villa på landet utanför Simrishamn med utsikt över Östersjön mot Bornholm. Att odla i trädgård och växthus är ett stort intresse som jag får utlopp för på sommaren. Jag läser en hel del, mest moderna romaner, gärna på engelska eller spanska. Språk har jag alltid varit intresserad av.

Ett par månader på vintern tillbringar min man och jag på spanska Costa del Sol, därav mitt speciella intresse för spanska. Där liksom hemma ägnar jag en del tid åt att promenera och spela boule.

Berätta lite kort om din novell och varför du kände att du ville skriva den

Som gymnasielärare i svenska och engelska har jag haft tillfälle att läsa och kommentera många elevtexter. Som pensionär har jag nu upptäckt hur roligt det är att skriva själv. När jag såg temat för novelltävlingen, “En bekantskap som berör”, kände jag genast att jag ville skriva om en invandrarflicka som upplevt en mängd traumatiska händelser under sin uppväxt. Just den här flickan är dock inte hämtad ur verkligheten.

Vad har du för relation till ditt skrivande?

Jag skriver enbart för nöjes skull, gärna noveller. Det korta formatet passar mig perfekt. Någon gång ibland skickar jag in en text till en tävling. Slogantävlingar deltar jag också gärna i. Jag kallar mig absolut inte författare och har inte något speciellt projekt på gång.

Vill du tipsa om någon novellförfattare du gillar?

När jag studerade engelska fördjupade jag mig i Somerset Maughams noveller, som jag tycker är psykologiskt intressanta. Bland moderna novellförfattare är ju Alice Munro mästaren.

Ingegerds novell heter “Aisha” och är en del i antologin “En bekantskap som berör” som finns ute i nätbokhandeln. ISBN: 978-91-7575-216-7 .

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!