Kalle Sterner

Karl Sterner är en av novellvinnarna som publicerats i antologin “En bekantskap som berör”, efter tävlingen på samma tema. Vi ville att ni skulle få ett ansikte på novellförfattarna och har ställt dem några korta frågor om deras liv och skrivande här på bloggen.

Var bor du och vad gör du om dagarna?

Jag bor för stunden i Göteborg men reser i april några månader till Brasilien och sedan kommer jag spendera hösten i Frankrike. Jag studerar statsvetenskap vid Göteborgs universitet och skriver nu min uppsats och kommer att göra en studie i Brasilien om korruption. Jag arbetar även på Handelshögskolan, främst med en hemsida och videoredigering av filmade föreläsningar. Vid sidan om detta jobbar jag med ett filmprojekt samt andra skriverier. Men bäst av allt här i livet är att åka längdskidor eller paddla kajak ute på havet.

Berätta lite kort om din novell och varför du kände att du ville skriva den.

Jag har bott två år i Mexiko och även arbetat men fattiga barn i Guatemala. Barnen där har så mycket fantasi och glädje trots att många har det svårt och jag ville i min novell skildra en viktig del av samhället där samtidigt som jag vävde in vissa personliga känslor.

Vad har du för relation till ditt skrivande?

Genom skrivandet har jag funnit en plattform och ett uttryckssätt för mitt dagdrömmande. Jag älskar när jag känner mig kreativ och det får jag göra genom att skriva. Dock har det på sistone varit svårt att finna tid och ro, särskilt eftersom både mitt arbete och mina studier tvingar mig till många timmar framför datorn.

Kallar du dig författare?

Nej jag kallar mig inte författare, men det vore en dröm att arbeta som en.

Vill du berätta om något skrivprojekt som du har på gång?

Jag har till och från de sista fem åren skrivit en bok och har försökt publicera den men inte lyckats. Jag kommer nu ta upp det projektet när jag är i Brasilien och ge den en sista chans. Jag har fått så mycket uppmuntran från vänner som läst den och jag känner att den är värd det.

Karls novell heter “På en liten gata” och är en del i antologin “En bekantskap som berör” som finns ute i nätbokhandeln. ISBN: 978-91-7575-216-7

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!