Maria Eng

Maria Eng är en av novellvinnarna som publicerats i antologin “En bekantskap som berör”, efter tävlingen på samma tema. Vi ville att ni skulle få ett ansikte på novellförfattarna och har ställt dem några korta frågor om deras liv och skrivande här på bloggen.

Var bor du och vad gör du om dagarna?

Nyinflyttad till uppväxtstaden Alingsås från Göteborg. Just nu försöker jag jonglera allt det nya med att jag i januari blivit tvåbarnsmor. Jag ammar, leker och byter blöjor. Emellanåt försöker jag dra en kam genom håret.

Berätta lite kort om din novell och varför du kände att du ville skriva den.

Jag ville skriva om ett ögonblick där allt förändras men där tiden samtidigt står stilla. Där tiden upphör och man bara existerar ensam med sina tankar. Döden är, precis som när någon föds, oåterkalleligt. Jag jobbar med film. För mig var novelltävlingen en underbar uppmaning att göra något själv utan att behöva samarbeta med andra. Att få uttrycka mig och beskriva ett ögonblick som inte går att beskriva i bild. Jag valde också att skriva om en kvinna som hamnat i martyrrollen. Den är så lätt att ta tillflykt till när man inte känner att man räcker till eller har för höga krav på hur saker och ting skall vara.

Vad har du för relation till ditt skrivande?

Som tonåring skrev jag mycket prosa och poesi. Drömde om att bli författare. Nu skriver jag mest manus och manusförfattandets form kan ibland bli begränsande då man inte skall skriva vad någon känner eller tänker. Därför brukar jag först börja utforska en manuside i prosaform för att få fram rätt känsla.

Kallar du dig författare?

Nej. Jag är filmregissör och manusförfattare med författardrömmar.

Vill du berätta om något skrivprojekt som du har på gång?

Skriver på en långfilm och en 45 minuters film.

Vill du tipsa om någon novellförfattare du gillar?

Tove Janssons novellsamling Lyssnerskan är magisk.

Läs mer om Maria på hennes hemsida: www.paeng.se

Marias novell heter “Martyren” och är en del i antologin “En bekantskap som berör” som finns ute i nätbokhandeln. ISBN: 978-91-7575-216-7 .

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!