Lizelotte Edvinsson

Lizelotte Edvinsson är en av novellvinnarna som publicerats i antologin “En bekantskap som berör”, efter tävlingen på samma tema. Vi ville att ni skulle få ett ansikte på novellförfattarna och har ställt dem några korta frågor om deras liv och skrivande här på bloggen.

Var bor du och vad gör du om dagarna?

Jag bor i Göteborg och om dagarna är jag fullt sysselsatt som Communication Manager på ett företag i vägmarkeringsbranschen. Helt ny bransch för mig som framför allt arbetat inom IT-världen tidigare.

Berätta lite kort om din novell och varför du kände att du ville skriva den

Den handlar om en sammankomst som betyder olika saker för alla inblandade. Kulturkrock, fördomar och naiva föreställningar. Jag försökte skriva så avskalat som möjligt, utan känslobeskrivningar.

Vad har du för relation till ditt skrivande?

Jag gillar att skapa texter men är tyvärr expert på att trampa runt och prokrastinera… Inget slår en skarp deadline så jag skall nog leta upp någon ny novelltävling så jag får lite press på mig själv.

Vill du tipsa om någon novellförfattare du gillar!

Miranda July! Hennes No one belongs here more than you do är otroligt bra tycker jag.

Lizelottes novell heter “Ett oväntat möte” och är en del i antologin “En bekantskap som berör”. Den finns ute i nätbokhandeln. ISBN: 978-91-7575-216-7

Comments

comments

Pin It on Pinterest

Share This

Share this post with your friends!