Kortare väntetid?

För er som har bråttom med ett lektörsutlåtande tar Jens Klitgaard, min samarbetspartner sig an era manus med kortare väntetid.

I övrigt gäller samma beskrivning av tjänsten som nedan (men tar endast emot skönlitterära manus riktat mot vuxna eller unga). Är du i behov av en “fast lane” är detta perfekt eftersom det annars är ca 4 månaders väntelista för att få ditt manus läst av Ann. Jens kan ge dig ett utlåtande inom 4-8 veckor.

Jens är utbildad vid Biskops-Arnös författarskola, Broby-Grafiskas yrkesutbildning för manusförfattare och är grundare av litteraturrörelsen BrevnovellerMaila Jens för bokningar.

  1004274_89252349

Lektörsutlåtande

Lektörstjänsten är till för dig som vill ha ett pålitligt, ärligt och konstruktivt omdöme om det du skrivit. Jag tar emot romaner och facklitteratur. 

Som lektör lämnar jag ett sammanfattande utlåtande på minst 4 A4-sidor samt gör anteckningar genom hela manus för att hjälpa dig få upp ögonen på om det finns några svagheter, vad som är bra, vad som kan bli bättre, om berättelsen håller, om karaktärerna är trovärdiga osv. Jag går igenom hela manuset och gör en noggrann analys av alla delar i texten. Omdömet behandlar såväl form som innehåll,  och du får konkreta råd om vad som du kan behöva göra för att vidareutveckla manuskriptet.  

Jag läser enbart manus skrivna på svenska.

Kontakta mig via e-post innan du skickar in ditt manus, med information om vilken typ av manuskript det är och hur många sidor/ord.  Du får tids- och kostnadsuppskattning med vändande post. 

Läs vad tidigare kunder tycker

 

Läsning av manus
500 kr + 25 kr per sida + moms
Alla typer av skönlitterära manus emottages, inkl ungdomsböcker och novellsamlingar (för novellsamlingar, kåserier och andra korta textsamlingar tillkommer 2 kr per sida). Inte poesi.Du får ett utlåtande på minst 2 A4-sidor samt noggranna  kommentarer genom hela texten. Bedömningen omfattar berättelsens läsvärdhet, berättarstil, språkbehandling, personbeskrivningar, dialog, konflikt, miljö, budskap och allt annat som utgör en bra roman. Jag ger råd om hur du kan gå vidare. Skriv i Times new roman 12 punkter med dubbelt radavstånd. Tidsåtgång 4 veckor men kölista kan förekomma
Läsning av fackboksmanus
1000 kr + 25 kr per sida + moms
Jag tar bl a emot ledarskapsböcker, affärslitteratur och hobbyböcker.Du får ett utlåtande på minst 4 A4-sidor samt kommentarer genom hela texten. Bedömningen omfattar budskapet, nyskapandet, pedagogiken, strukturen och allt annat som utgör en bra fackbok. Jag ger råd om hur du kan gå vidare.. Tidsåtgång 4 veckor men kölista kan förekomma.

Välkommen, du som vill skriva!

Alla skrivarkurser HÄR

Läs mer om vad du kan få hjälp med av mig HÄR

Vad kunderna tycker

Vilken superbra respons! Du ger mig verkligen skrivlust. — Margareta D

Läs fler utlåtanden från mina kunder HÄR
Jag är medlem i:

Pin It on Pinterest